torek, 6. maj 2008

EP Lausanne 2008

Zdaj, ko se Evropska prvenstva ponavljajo vsako leto, se mi zdi da smo ravno kar prišli iz Amsterdama pa smo že v Luzani. Kot po navadi gremo na tekmovanja, ki so bližje kot 1500 km kar s kombiji. To je po eni strani priročno, ker nisi odvisen od javnih prevozov in od prevozov organizatorja, po drugi strani pa je pot precej naporna. Še posebej ko se vračamo, in še posebej če je zadnji dan padla kakšna medalja. Švica niti ni tako daleč in 850 km ne predstavlja velike razdalje. Seveda se zakomplicira, ko prideš pred kakšno večje mesto in nastane prometni kaos po končanih praznikih ali pa če naletiš na prometno nesrečo. Tokrat se nam je zgodilo oboje naenkrat in smo se mimo Milana dobesedno sprehajali kakšni 2 uri.

Zaradi tega smo stali dve uri

Ko nam je končno uspelo priti do Alp so se nam vsaj oči malo spočile. Pot skozi gorske predore in na drugi strani prelepa pokrajina je res ogleda vredna. Na švicarski strani Alp se je začelo lepo vreme in se (vsaj do sedaj) še ni končalo. Lepo vreme pomeni mediteransko sonce, brez oblačka in nežni vetrič iz bližnjh Alp. Kot na morju!

Čistilec oken

Kvalifikacije se začnejo v četrtek. Danes so člani opravili uradni trening in na splošno smo kar zadovoljni. Večjih težav ni bilo. Alen je sicer pokazal nekaj spektakularnih padcev, ampak ko bo treba zares stisnit bo ziher steklo. Sašo ima še vedno bolečine v zapestju ampak izgleda, da bo lahko stisnil zobe in izpeljal vajo. Včeraj in danes mu je šlo dovolj dobro, da razmišljamo o težji vaji (6,5). Sicer pa so sodniki že napumpani z predlogom Adriana, da je element, ki ga dela in še ni v pravilniku vreden samo težine C. Večina pa je nasplšno mnenja, da bi moral biti vsaj D. Je pa Sašo po dolgem času na podiju spet stal na parterju in preskoku. Mitja ni imel težav in je vse elemente na bradlji izvajal kot urica. Čeprav na posnetku to mogoče ne izgleda. Na krogih pa je pokazal šolsko vajo, ki jo je izvedel lepo kot pač on zna. Aljaž je sicer klasično naredil vse elemente čeprav se je malo zatikalo vpri Welerju. Klemnu pa je tudi kr šlo.

Popoldan smo si še malo pogledali tretji turnus. Nič novega, fantje pač znajo telovadit.


Mladinci pa med tem pridno trenirajo ob misli na petkove kvalifikacije požirajo debele sline. Brez treme tukaj pač ne gre.


Sicer pa sonček... drugo leto gremo v Švico na morje!


Brundi v elementu


Mitja



Mitja na krogih



Aljaž



Vaja ala Fabi



Kombinacija ala Fabi



Fuj!


Ni komentarjev: